Wednesday, December 30, 2009

kebosanan....


aduhai nape lh tetibe je
ak rase bosan semcm je ni,
x tau nak wat pe...
nak tido x ngantuk,
nak main game dh bosan
coz time cuti keje main game je...
nak borak xde mmbr
coz romate semua tido,
nak mkn x lapar,
nak dating xde pakwe
hehehe...
ish ape nak wat nie....
tlg lh bg idea kat ak
ape yg ptt dilaku kn time skrg nie...

Sunday, December 27, 2009

Birthday Fifa & Keyna

suprise birthday party Fifa & Keyna (Happy Birthday!!!)

potong kek tu hati2 ckit jgn smpi tepotong tgn plk hahaha....

muke bdk2 yg semangat nak ber'BBQ'(nape muke ak xde ni...)

ragam bdk2 jelitas keje nak begambo je tau hehehe...(mane president jelitas???)

Welcome Back

assalammualaikum......
welcome back to all UMP students hehehe.....arini merupa kn ari pertame bg student2 UMP meneruskn pengajian bg sem 2 09/10 setelah sbln lebih bercuti skrg tibe lh mase utk kembali menelaah buku hahaha...bg mmbr2 ak yg dpt result gempak2 ak ucap kn congrate & kpd mmbr2 yg dpt resut yg kurg memuas kn xpe usaha lg ok still ade mase lg ni huhuhu...

bile ak jumpe blk mmbr2 ak kat U ni semua nye ak tgk dh berisi ckit badan nye hahaha...ni bermakne ak tau lh keje korg time cuti iaitu dok mmbeso kn bdn kan? hehehe...x yah risau ak pn same je ngan korg semua hahaha....xpe2 nnt ptg2 kite gi jogging same2 ek(ckp je tp confirm x wat punye)hehehe...

aku & mak ku...

kasih ibu hingga ke syurga hehehe...


kasih ibu tiade tandingan nye huhuhu....

bersame mak & anak buah tersyg di atas pelamin

Monday, December 14, 2009

for U Melini...

saat manis bersame mel...


miz U so much mel!!!


tibe2 je ak teringat kat mmbr ak sorg nie merlini name die
tp ak just panggil die mel je....
dh lame ak x jumpe ngan die
rindu rase nye kat die...
even die not malay gurl tp ak still rapat ngan die
kiteorg selalu je share problem same2,
ak kenal die sejak dr form 2 lg
sampi form 5 kiteorg same class...
tibe2 je aritu ak dpt msg dr die
yg die akan pindah ke batu pahat...
sedih nye bile dgr berite tu,
coz ak dh xleh jumpe ngan die lg...
die dh dok jauh dr ak
klu dulu umah die dekat je ngan umah ak,
klu time cuti kiteorg mesti akan lepak same2 kat taman...
ak harap sgt yg die x akan lupe kn ak
walaupn dh x jumpe
hopefully die enjoy kat tempat br
lastly...
frend 4 ever....

bdk2 gedik nak ke sekolah


assalammualaikum....
for this entry nak story pasal anak buah ak yg first time nak ke sek tadika hehehe...2 Disember 2009 merupe kn ari pertame bdk 2 org ni sek pelik kn bdk2 tadika lain start sek bln 1 tp tadika dieorg start bln 12, mak dieorg(merangkap akak ak lh) kate dieorg kene orientasi 1 bln before the real class start, x sangke plk ak bdk tadika pn kene orientasi gak,ak ingat kn bdk U je ade minggu orientasi hehehe...dh lh sebln lame tu kat U pn just seminggu je...

anak2 buah ak punye lh excited nak ke sek,sampikn bgn seawal 6 pg padahal tadika start kul 9 pg hehehe...biase lh bdk2 kn mule je excited nnt dh lame confirm malas hahaha....pastu yg xleh ak tahan lps je berciap terus suruh ak ambik gmbr dieorg dh ak kene jd camere women pg2 tu sabo jer lh melayan karenah anak2 buah ak tu...


berposing dulu seblm gi tadika




Saturday, December 5, 2009

ter tanye2

assalammualaikum.....
bile dh dpt rembat broadband abg ipar ak ni, mmg x akn ak lepas kn hahaha.....makne x nye bkn senang nak dpt hehehe...so ak pn menerus kn rutin harian ak bile je bkk internet iaitu mengepost blog lh ape lg hehehe....dlm diam kite skrg dh msk bln disember iaitu penghujung thn means x lame lg akn berakhir lh thn 2009 dan menjelma lh plk thn 2010...cepat je mase berlalu kn,ak plk asyik terleka dan sering alpa dgn keseronokan tanpe sedar yg umo sudah semakin meningkat byk lg yg x dpt ak capai dlm idup nie sedangkan umo dh 20 thn,sempat kah ak utk mencapai segale impian ku ni....

kdg2 ak terfikir,btl ke ape yg ak wat selame ni?ape akan jd pade diri ak 10 thn akan dtg?hidup kh lg ak kat dunia nie pd esok ari?bleh ke ak jd anak kebanggaan mak ayah ak?bleh ke ak berjaye dlm idup?

rindu same kamoo....

assalammualaikum........
rindu rase nye nak post blog hehehe.....
dh hampir 3 minggu rase nye ...
yelah sejak cuti sem ni
dok umah so, internet xde hahaha...

ak just nak bg tau yg...
terlalu rindu ngan mmbr2 kat U
bile ak dok sorg2 kat umah tu
mesti teringat saat manis bersame ngan korg

ape lh yg korg tgh wat skrg nie ek?
mesti ade yg keje,
ade yg dok mmbeso kn badan (mcm ak)
hahaha........

x saba rase nye nak blk U,
tp klu dh blk U nnt mesti
ak ckp x sabo nak blk umah plk
hahaha...
lumrah menjd manusia kn
x pernah nak puas bile dh dpt ape diingin kn
hehehe...

Monday, November 16, 2009

khas buat romate2 ku....

assalammualaikum....
semase korg bace entry ni, ak dh xde kat bilik lg...ak cume nak say gud bye and hapy holiday kat korg coz time ak nak kuar bilik korg semua xde huhuhu....(azie tgh tido,tika ade paper & hajar ade quiz) so x sempat ak nak salam ngan korg hehehe....utk tika terus kn berjuang utk final walaupn ko lh org terakhir yg abis paper hahaha....utk azie sakit perut lg ker?kesian nye...jgn lupe mkn ubat tau....utk hajar ak doa kn sem depan ko dh ade lesen kete hahaha....walaupn ak org yg terawal kuar bilik ak ade pesanan ckit utk korg especially utk tika coz ko lh org terakhir yg balik nnt huhuhu....
  • jgn lupe tutup semua suiz lampu & kipas...
  • jgn lupe tutup tingkap
  • jgn lupe buang sampah
  • jgn tinggal kn kasut kat luar tau
  • tlg lipat kn carpet ak ek huhuhu.....

pesanan ak tu x ubah mcm mak korg kan hahaha.....ok lh ak nak cau dulu,bye2....
salam.....

hapy holiday

assalammualaikum.....
hari ni (17/11/09) merupakan ari terakhir ak ade kat UMP utk sem 1 09/10 dan esok (18/11/09)merupakan waktu yg ditunggu-tunggu oleh ak coz time to back home heheheh.....lame ak x balik umah tu yg x sabo2 rase nye nak balik umah huhuhu...entry kali ni just ak nak wish happy holiday kat semue mmbr ak kat U ni,hopefully time cuti ni korg isi lh mase terlapang dgn pekare yg berfaedah ek....kenangan pahit & manis sepjg sem ni kite simpan same2 ek,sebln lame nye kite x akn berjumpe huhuhu....ok lh sampai di sini dulu,daaaaaa.....
salam.........

kisah seorg lelaki & buah epal

suatu hari ade seorg bdk lelaki pergi berjln-jln ke hujung kmpg, kemudian die ternmpk pokok epal yg buah nye kecik je saiz. Kemudian die berjln lg ke depan & ternmpk buah epal yg saiz nye jauh lebih besar dr yg first. Kemudian die pn terus berjln lg ke depan krn dlm fikiran nye mesti ade lg epal yg buah nye lg besar dr yg second, tp malang nye apabile die terus berjln ke depan ape yg dijumpai nye hanye lh pokok epal yg langsung x berbuah.

Die pn berpatah balik ke pokok yg second utk mengambil bual epal tp malang nye buah epal tu sudah diambil oleh org lain. Dia pn pergi ke pokok yg first plk tapi bual epal tu pn tlh diambil oleh org lain gak. Akhir nye die pulang ke rumah dgn tangan yg kosong huhuhu....

kesian kn kat bdk lelaki tu kempunan die nak mkn buah epal hahaha....tp the moral of the story is about our decision & oppotunity. Bile dh ade peluang depan mate jgn sesekali kite lepas kn walaupn ia nye hanye sekecil semut & kite mesti lh bijak dlm membuat keputusan krn kebiasaan nye ape yg kite fikirkn pd mase akan datang x semesti nye akan berlaku pd diri kite....

sebenar nye kisah nie ak tau dr sorg hamba Allah tu hehehe....die yg cite kn & ak rase kisah ni agak menarik, so ak pn post kn dlm blog utk mmbr2 yg lain(tu pn klu nak bace)

Friday, October 30, 2009

bihun vs mee

Bihun sangat cemburukan mee. Walau duduk di rak bersebelahan di supermarket, mereka tak pernah bertegur sapa. Malah bihun sering mempersendakan mee di depan umum, "Dasar si kuning gemuk... ingat orang suka sangat kat dialah tu!" hari-hari berlalu... namun mee buat derk aje dengan segala kerenah dan hinaan bihun.

Sehingga satu hari pekerja supermarket mengalih rak mee ke tempat lain. bihun gembira kerana tidak lagi melihat! musuh tradisinya.

Hari berikutnya rak baru diletakkan di sebelah bihun, rak spaghetti. Bihun rasa marah dah berteriak; "Hoi, si kuning gemuk! jangan fikir ko buat teknik rebonding camtu aku tak kenal ko!!!

hikayat cinta

Bercinta memang mudah. Untuk dicintai juga memang mudah. Tapi untuk dicintai oleh orang yang kita cintai itulah yang sukar diperoleh.

Cinta ibarat pasu antik, ia sukar ditemui, sukar diperolehi tapi mudah untuk jatuh berderai.

Andainya hadirnya cinta sekadar untuk mengecewakan, lebih baik cinta itu tak pernah hadir.

Kejarlah cita-cita sebelum cinta, apabila tercapainya cita-cita maka dengan sendirinya cinta itu akan hadir.

Bercintalah dengan pelajaran, bertunanglah dengan mengulangkaji, berkahwinlah dengan peperiksaan dan berbulan madulah dengan kejayaan.

Hanya diperlukan waktu seminit untuk menafsir seseorang, sejam untuk menyukai seseorang dan sehari untuk mencintai seseorang, tetapi diperlukan waktu seumur hidup untuk melupakan seseorang.

Wednesday, October 28, 2009

bridge oh bridge

my group mmbr
assalammulaikum....
this time nak story ckit pasal kenangan ak & mmbr2 yg lain dlm mmbuat bridge, ni semua pasal project TOS lh kite org kene wat bridge dlm mase seminggu. Byk kenangan pahit & manis kite org harungi bersame same dlm menyiapkn project bridge nie...disebab kn project bridge ni lh kiteorg kene korban kn mase tido & rehat, 3 hari berturut-turut kite org wat tanpe henti dr pagi ke petang hingga lh ke mlm....hanye kami ber6 je tau betape seksa & sengsara nye utk menghasilkn model bridge nie huhuhu....to all my group mmbr, I proud with you all..........

Friday, October 23, 2009

Bajet 2010

assalammualaikum.......
pg2 lg ak dh terase gembire sgt coz lps je mandi terus on laptop dan bace paper secare online (Kosmo) berite yg mengembire kn ak ialah apabile bace artikel bertajuk "Habuan orang muda" ia berkaitan dgn bajet 2010 yg dibentang kn oleh PM kite adalah sgt memberi keuntungan kepada golongan muda-mudi terutama sekali golongan pelajar (mcm ak lh hahaha....) utk golongan org tua harap bersabar ek hahaha....(sory sape yg terase)

antare keistimewaan yg diberikan utk golongan pelajar :
  1. tawaran pakej komputer mini atau netbook lengkap dengan perkhidmatan jalur lebar pada kadar ansuran RM50 sebulan selama dua tahun
  2. menukar pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) kepada biasiswa untuk para pelajar yang berjaya menamatkan pengajian peringkat ijazah sarjana muda dengan kelas pertama atau setaraf dengannya.
  3. tawaran kad diskaun tambang kereta api melalui kad diskaun 1Malaysia.

ak rase tawaran yg diberikn adalh sgt bergune & memberi byk faedah kpd golongan pelajar especially yg no 2 tu mmg best gile hahaha....ptptn leh convert jd biasiswa nie yg membuat kn ak bersemangat nak terus study hehehe...ape2 pn ak harap bajet 2010 nie dpt dilaksanakn dgn jaye nye, akhir kate.....
assalammualaikum...

Thursday, October 22, 2009

geng2 moutain bike

assalammualaikum....
ak nak ucapkn congrate lh kat bdk2 moutain bike coz dpt lalui pahit & manis semase class koQ setiap ari rabu kul 3.30 ptg hingga 6.00 ptg. Tanggal 14/10/2009 merupakn ari bersejarah bg geng2 moutain bike coz ari tu merupakn ari terakhir class koQ. Walaupn hanye 1 jam kredit je tp utk melepasi nye penuh ngan cabaran & dugaan(nie bdk2 moutian bike yg tau) hahaha.....
dr x tau ape2 pasal basikal,skrg nie kiteorg dh bleh dikire master r pasal basikal dr segi sejarah hingga lh component basikal (ayat belagak gile hahaha...)


geng2 moutain bike @ bdk2 suar ketat hehehe....


berposing dgn basikal masing2 selepas melepasi halangan maut(turun bukit je sebenarnye)

Tuesday, October 13, 2009

please forgive me...

ak x tau knp dgn tibe2 je hati ak blh berubah, ia terlalu pantas dan berlaku diluar kesedaran ku...dgn tibe2 je ak membenci seseorg yg x bersalah,seseorg yg x membuat kesalahan kat ak,seseorg yg bername teman,seseorg yg x berdosa pn...knp ak terlalu membenci die???ape yg die dh wat kat ak sampi ak membenci die???smpi ari ni ak tidak jumpe lg jawapan nye,betape berdose nye diri ku ni krn membenci seseorg tanpe sbb...knp perasaan benci itu perlu ade dlm diri ku???layak ke ak utk membenci org???knp ak terlalu kejam???

Saturday, October 10, 2009

erm....

assalammualaikum....
semakin hari ak rasa kn idup ku nie semakin mencabar,byk dugaan yg mendatang silih berganti tanpa di pinta oleh ak,hanya kesabaran je yg mmbuat kn ak terus bertahan sehingga ke ari nie...jika ilang walaupun 0.01% kesabaran dlm diri pasti ak akan tewas, mmg btl mak ak ckp 'kesabaran tu kunci kpd cabaran idup'.

ustaz ak jgk ade ckp 'setiap yg berlaku pasti ade hikmah di sebalik nye' kate2 ni sentiase ak pegang, walau perit & pahit camne sekali pn dugaan tu suatu ari pasti kite akan dpt kemanisan nye yg penting kite reda dgn ape yg terjadi & jgn sesekali menyalah kn takdir...

Saturday, October 3, 2009

ragam bdk2 U dlm class



muke bdk2 yg pantang jumpe camera ngah study pn sempat lg berposing (especially bdk tudung biru)

wajah2 insan fokus in study (fifa, ada & ema)

dlm class pn sempat gak nak bergambar....

khusyuk btl dgr explanation entah btl ke x ape yg di ajar nye hehehe....

Wednesday, September 30, 2009

koleksi brg ku...

Assalammualaikum........
pembuke bicare dan pemanis kate dr seorg hamba...
setiap org pasti ade brg koleksi ataupn brg simpanan yg plg disayangi, begitu gak ngan diri ku nie...tp ianye bkn lh satu barangan kesayangan cume sbg koleksi peribadi je...walaupn nmpk mcm pelik tp ak suke sgt2 simpan bende nie x tau lh kenape mayb sbb ak nie mmg pelik org nye hahaha...nak kate dh lame ak wat pekare ni xde lh sgt,klu x silap ak br 2 thn je...nak tau x ape sebenar nye yg ak maksud kn? pekare pelik yg ak wat ialah mengumpul tiket bus, xde lh pelik sgt pn sebenarnye saje nak wat suspen hehehe....entah lh ak pn x tau byk2 bende yg ade kat dunia nie tiket bus gak yg ak suke kumpul, mungkin skrg x nmpk reason nye...tp klu 10 thn akan dtg mesti ak akn dpt jawapan nye...kat bwh nie ak ade letak gmbr koleksi tiket bus yg ak simpan sejak dr matrik smpi skrg tp tu just tiket bus express je tau x termasuk lg tiket bus tambang (bahase ak lh) ade mmbr ak panggil bus tingtong...

ketupat palas

Ni lh mknn wajib ataupn tradisi bg org di sebelah pantai timur Malaysia semase menyambut aidifitri iaitu ketupat palas,ni lh first time ak jumpe & merase ketupat palas coz ak kn anak jati Johor mane lh nak jumpe ketupat palas kat Johor tu...thanks lh kat hamba Allah sorg tu yg bg ak ketupat palas nie...sempat gak ak snap gmbr seblm ak mknn ketupat palas ni nak wat kenangan lh kate kn hehehe....tau x rase ketupat palas nie manis tau...x mcm rase ketupat yg biase ak mknn lps tu kn die gune beras pulut bkn nye gune beras biase...ok lh smpi di sini je lh ak nak story pasal ketupat palas ni,nnt klu ade lg mknn yg pelik2 ak mknn ak akn post kat dlm blog lg...

Monday, September 28, 2009

Pantun Sakit Hati

Buah cempedak di luar pagar

Ambil galah tolong jolokkan

Kenapa kau nak jolok pakai galah

Sebab cempedak tu dah jatuh kat luar pagar ....

Kalau ada sumur di ladang

Bolehlah hamba menumpang mandi

Patutlah bau badan kau busuk semacam

Bilik air ada, buat apa kau mandi kat ladang..

Pisang emas dibawa berlayar

Masak sebiji di atas peti

Kat pasaraya tak ada hutang hutang

Kalau nak, bayar, 'Cash On Delivery'...

Kalau ada jarum yang patah

Jangan di simpan di dalam peti

Kesian betul dengan kau ni

Jarum patah pun kau simpan dalam peti....

Dua tiga kucing berlari

Mana nak sama si kucing belang

Kalau kau berani kejarlah kucing tu

Mesti kau kena cakar sampai berbelang-belang gak..

Kajang Pak Malau kajang berlipat

Kajang hamba mengkuang layu

Kain Pak Malau, Mak Limah yang lipat

Kain aku, si pencuri yang sapu...

Rumah Pak Mamat di tepi sawah

Pakai langsir berwarna biru

Ooi Pak Mat, langsir warna biru tak lawa lah

Pakailah warna kuning ke, hijau ke, kelabu asap ke....

Air pasang dalam surut pukul lima

Nyonya bangun pagi siram pokok bunga

Haloo nyonya, mau tanya sikit

Siram pokok bunga aje, tak jual sayur ka?

Tuai padi antara masak

Esok jangan layu-layuan

Kalau padi tu belumlah masak

Janganlah tuai, taklah layu-layuan.....

Limau purut masak di dahan

Batang selasih condong uratnya

Limau purut tak boleh makan

Nanti sakit perut apa ubatnya....

Pulau Pandan jauh ke tengah

Gunung Daik bercabang tiga

Buat apa nak ke Pulau Pandan yang jauh tu

Pergi aje ke Kampung Pandan...

Sorong papan tarik padan

Buah keranji dalam perahu

Tolonglah jangan makan buah keranji tu

Nanti badan kau orang berbau....

Hayya Cik Siti, perempuan banyak muda

Ana banyak takut jalan tutup mata

Memanglah takut kalau jalan tutup mata

Sebab takut terpijak lubang 'Indah Water'...

Encik Baba jatuh dalam parit

Cik Aminah ketawa jerit jerit

Sampai hati Cik Aminah ketawakan saya jerit-jerit

Mentang-mentanglah saya jatuh dalam parit...

Buai laju laju

Sampai pokok sena

Woii, jangan buai laju-laju

Nanti kang tercampak kat pokok sena...

Timang tinggi-tinggi

Sampai cucur atap

Cucur atap tak sedap

Cucuk pisang, cucur udang, haaa tu sedap...

THE END

7 jenis muka mayat di dlm kubur...

1. Mayat yang mukanya berpaling dari arah kiblat. Itulah petanda bahawa semasa hidupnya telah melakukan perkara syirik kepada Allah. Kawan-kawan syirik ini jangan buat main-main, dosa yang paling besar dalam Islam. Kekal dalam neraka selama-lamanya.

2. Mayat yang mukanya berbentuk babi. Itulah petanda semasa hidupnya tidak melakukan solat lima waktu, tidak menjaga solat lima waktu. Lalai dalam solatnya. Sesungguhnya solat dapat mencegah diri dari melakukan perbuatan keji dan mungkar. Perbuatan keji dan mungkar ini banyak, bukan hanya berduaan ditempat gelap, minum arak, berjudi sahaja. Tak tutup aurat juga perbuatan keji. Bayangkanlah sejak dari baligh lagi kawan-kawan tak pernah tutup aurat, berapa banyak dosa yang telah dikumpulkan. Siksa api neraka amat pedih oii.... Kalau kawan-kawan nak tahu bagaimana rasa 1/70 bahang (kalau tak silap) api neraka kawan-kawan cubalah cucuh hujung jari kawan-kawan dengan api, macam mana rasanya? Boleh tahan tak?

3. Mayat yang kepala menjadi batu yang hitam legam. Itulah mayat yang semasa hidupnya derhaka kepada kedua ibu-bapa.

4. Mayat yang perutnya buncit dan meletup. Itulah mayat yang semasa hidupnya suka makan harta yang haram. Harta yang haram banyak contohnya. Antaranya mencuri... harta yang haram. Merompak... harta haram. Melesapkan duit kawan... harta yang haram.

5. Mayat yang kukunya mengcengkam dan meliliti seluruh tubuhnya. Itulah mayat yang semasa hidupnya suka berkelahi, mengata orang dan mengumpat orang.

6. Mayat yang keluar mata air dari kuburnya dan air itu baunya lebih busuk dari bangkai. Itulah mayat orang yang suka makan riba'.

7. Mayat yang wajahnya tersenyum Itulah mayat yang semasa hidupnya berilmu dan beramal soleh.

Sunday, September 27, 2009

Yg Pahit & Yg Manis

assalammualaikum.......
SELAMAT HARI RAYE....
walaupn dh msk 8 syawal tp still ok lg kn klu ak nak ucapkn salam lebaran kat korg. Ak nak cite ckit pengalaman beraye tahun nie walaupn sebenar nye xde lh beza sgt ngan thn2 lps tp still ade pahit & manis nye....

Yg pahit
  1. x dpt nak wat kuih raye alasan nye mak ak malas nak buat coz rmi anak sedare dok mengacau nnt
  2. kene kemas umah sorg2 coz adik ak ambik PMR after raye nnt so die bg alasan nak bace buku padahal dh mmg sejak azali lg die tu pemalas hahaha...
  3. ak kene mengayam ketupat sorg2 (100 biji tu ak anyam hebat x hehehe) ayah ak x dpt nak tlg coz kene keje plk, adik ngan abg ak tau mkn je....
  4. duit raye semakin berkurang menyampah btl hehehe....
Yg manis
  1. thn ni dpt pose full cam pelik je kn bunyi nye hehehe....
  2. dpt merase cabut bulu ayam hehehe....thn2 lps ayah ak bli ayam yg dh ciap semua nye tp kali nie cume dh ciap sembelih je yg lain kene wat sendiri
  3. thn lps beraye ade 2 org je abg ipar tp thn nie dh jd 3 org hehehe
  4. x kene bg lg duit raye kat anak sedare coz ak x keje lg...

Sunday, August 30, 2009

saat berbuke pose...

assalammualaikum....
dlm sibuk2 menyiap kn tugasan ak tidak melepas kn peluang utk berbuke pose kat luar bersame-same ngan mmbr ak, saat yg plg menyeronokan bg ak...seawal kul 2.30 ptg lg ak dh keluar dan kiteorg pn menjalan kn aktiviti wajib sebagai seorg perempuan iaitu SHOPPING huhuhuh....mmg best giler bershopping mmg x ingat dunia smpi kn rase x cukup mase walhal dah hampir kat 3 jam bershopping...
abis je bershopping kat Mega kiteorg terus gi sambung keje bershopping kat bazar ramadhan plk, kali ni shopping mknn plk heheheh.....mmg lumrah perempuan x leh nak tinggal kn aktiviti shopping. Mcm2 jenis mknn yg kiteorg borong,yg ade cume 5 org je tp mknn yg dibeli cam utk satu kampung punyer mknn hahaha......nafsu mkn mmg susah nak dikawal.

Thursday, August 27, 2009

minggu maut...

assalammualaikum....
ape2 hal pn nak say sory lh coz terpost tajuk je tanpe menulis ape2 pn isi utk entry yg lepas,so kali ni title still same lg cume kali nie dah ade huraian nye hehehe...minggu maut dlm erti kate lain minggu plg menyakitkan ataupn minggu plg penuh dgn cabaran dugaan bg diri ku ni...ia nye berlaku 2 minggu berturut-turut sehingga kn ak rase smpi x sempat nak bernafas pn hehehe...tp still lg idup(alhamdulillah pjg umo) dlm mase 2 minggu nie ak ade 6 test yg kene dijawab (numerical method,soil,theory of structure,fluid,islamic instituition & moutain bike) 2 qiuz yg kene dijawab ( fluid & theory of structure) 3 assignment yg perlu disubmid (theory of structure,fluid,numerical method) 3 report yg kene disettle kn (engineering lab report,english report,islamic institiution report) & the last is ak kene hadiri 1 interview utk subject english huh!!!

leh bayang kn x betape huru-hara nye idup ak dlm 2 minggu nie,hampir 5 ari berturut-turut ak tido kul 3 pg & kene pegi class kul 8 pg ditambah plk berpose mmg menguji tahap kekuatan mental & fizikal ak huhuhu...tp xde niat di hati pn utk mengeluh ataupn memberontak bg ak nie semua adalh cabaran idup ak sbg seorg student U yg ak kene tempohi...ape yg penting ialah SABAR dlm menghadapi cabaran & dugaan dlm idup...
akhir kate...
assalammualaikum...

Sunday, August 23, 2009

khas utk Noor...

entry kali ni khas ak tuju kn sahabat ku,Noor....org tau ape yg nor rase,mmg perit dan sakit ati yg teramat sgt tp ape yg org leh ckp cube lh bersabar dan ignore kn je semua bende tu...mmg susah nak wat tp cube lh wat dulu org tau & yakin nor mesti leh lawan punyer...ingat nor jgn sesekali terdetik dlm hati utk mmbalas dendam ingat pesanan mak cik Mai ni "BIAR ORG WAT KITE,JGN KITE WAT ORG"hehehe.....akhir kate arioussss(tiru gaye nor)

kejulingan mata ku...

assalamualaikum.....
msk ari ke 2 umat islam meraikan bln ramadhan yg mulia ni...ak pn nak share ckit ttg pengalaman pose ni nak2 time gi bazar ramadhan hehehe....bazar ramadhan adalah tempat plg popular utk mencari mknn utk berbuke pose,ak jgk x ketinggalan utk pegi kat bazar utk mencari bhn utk nak berbuke pose bkn nye sbb malas nak msk tp keadaan x mengizin kn ak utk msk huhuhu....mmg x dinafikan juadah yg ade dekat bazar ramadhan mmg byk & pelbagai jenis sampai kn juling mate ak di buat nye utk memilih mknn hehehe....thn ni bazar kat UMP merupakan bazar yg pertame ak jejak kan kaki, mmg best leh usha byk mknn mcm2 ada sampai x tau nak pilih ape...klu ikut kn ati cam nak borong je semua mknn tp bile difikir kn blk confirm x kn abis mkn nnt so utk mengelak kn pembaziran, ak lupe kn je lh niat di hati...dr pemerhatian ak lh kn air je nak dekat 20 jenis ade di jual,mcm2 warne ade mmg menarik...kuih plk ak tgk nak dekat 30 jenis ade...lg lh ak berada di pantai timur ni mcm2 kuih pelik ak jumpe...ape2 hal pn ak nak ingat kn supaye jgn lh sesekali boros ataupn mmbazir di bln pose ni

Thursday, August 20, 2009

pose....

assalammualaikum....
lg 2 ari je lg umat islam di seluruh dunia akan menyambut bln ramadhan (dah kene pose) huhuhu...di kesempatan ni ak nak ucapkan selamat menyambut bln ramadhan kat semua mmbr2 ak hope ramadhan thn ni lebih mendpt keberkatan dr thn lepas amin....
org kate bln pose ni byk dugaan yg kite kene tempohi tp bg ak bln pose ni lh mase nye utk kite menyucikn blk ati kite yg dah terlampau itam pekat(hati ak lh)hehehe...byk dose yg ak dah laku kn kat semua org dh x tertanggung rase nye beban di bahu ni...ak harap sgt2 bln pose ni ak dpt jernih & putih kn blk hati ak yg dh terlampau kotor ni...
bln pose ni sekali lg ak berpuase berjauhan ngan family,rindu rase nye suasana di bln pose ngan family...klu dulu mak ak mesti akan kejut kn ak bgn sahur...ptg2 plk gi bazar ramadhan ngan ayah ak...ckp je nak mkn ape mesti dpt punye....mlm plk mesti wat terawih...
tp skrg ak dah ak ade kat U tp still menjln kn kewajipan yg same tp ngan mmbr2 sepejuangan plk mmg best...
ape2 pn ak just nak ucap kn selamat berpuase jgn sesekali ponteng pose tau tp gurl bleh ponteng tp tunggu mase yg sesuai lh huhuhu......

ramadhan al-mubarak



Wednesday, August 19, 2009

kawin mude

assalammualaikum....
tibe2 je hati ak terdetik nak tulis pasal kawin mude...korg rase lh wajar ke seseorg tu kawin mude?ape sbb yg mendorong seseorg tu kawin mude adekah sbb dh smpi jodoh atau sbb dh xleh nak control diri atau sbb terpakse atau sbb dh terlampau miang tahap cipan hehehehe....ak sendiri pernah berhadapan ngan situasi camtu(bkn ak yg kawin mude tp org yg terdekat ngan ak ok)

bg ak lh mmg x salah klu sesorg tu kawin mude lg2 lh pompuan tp mesti lh pd keadaan yg sesuai, rata2 pompuan zaman skrg umo awal 20an dh sibuk nak kawin kn mude lg tu, x teringin nak rase enjoy puas2 sbg seorg remaje,ni lh mase utk kite capai semua yg kite hajati tanpa ade ikatan ngan siape2 pn...kite bebas wat ape2 je,xde org akan halang kite...

tp klu dah smpi jodoh ape bleh kate, kite xde kuase utk melawan takdir yg tlh ditetap kn coz jodoh kite tlh pun ditetap kn oleh Yg Maha Esa...

suke vs minat

Di hadapan orang yang kita cinta,

Hati kita akan berdegup kencang...

Tapi di depan orang yang kita suka,

Hati kita akan gembira...

Di depan orang yang kita cinta,

musim sentiasa berbunga-bunga...

Di depan orang yang kita suka,

musim itu cuma berangin saja...

Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta,

kita akan kaku...

Tapi jikalau kita melihat ke dalam mata orang yang kita suka,

kita akan tersenyum...

Di depan orang yang kita cinta,

lidah kelu untuk berkata-kata...

Di depan orang yang kita suka,

lidah bebas berkata apa sahaja...

Di depan orang yang kita cinta,

kita menjadi malu...

Di depan orang yang kita suka,

kita akan tunjukkan imej yang sebenar...

Kita tidak boleh merenung mata orang yang kita cinta...

Tapi kita selalu merenung mata orang yang kita suka...

Bila orang yang kita cinta menangis,

kita akan turut menangis...

Bila orang yang kita suka menangis,

kita akan turut membuat dia gembira...

Perasaan cinta bermula dari mata,

Perasaan suka bermula dari telinga...

Jadi, jikalau kita berhenti menyukai seseorang yang kita suka,

Umpama kita membuang telinga kita...

Tapi jika kita cuba menutup mata,

cinta berubah menjadi air mata...


diri ku

assalammualaikum....

lame dh x post blog,hampir kat 3 minggu rase nye...mcm2 dh jd kat ak dlm tempoh hanye 3 minggu nie ade yg best & ade gak yg x best nye...antara yg terjd kat diri ak,16/8 ak gi dinner perkasa kat bukit gambang resort bleh r tahan best nye...mkn smpi kenyang giler....dok melaram mcm mak datin & ak dh berani pakai heel huhuhuh....14/8 ak diserang demam panas agak teruk gak lh condition diri ak sampai kene pakse gi hospital oleh kwn2 ak, klu ikut kn ak mls je nak gi dh lh mlm2 bute plk tu tp bile dipikir kn semangat kwn2 ak nak bwk gi klinik ak ikut kn je lh,ape2 hal pn ak nak say thanks a lot kat semua mmbr2 ak yg dh tolong ak time ak demam ari tu,disebb kn demam gak lh ak x gi test numerical method mlm tu huhuhu...